polyuretan gulv

En ideel løsning de fleste steder

polyuretan / pur gulv

Polyurethan, også kendt som PUR, er den moderne erstatning for linoleum og vinylgulve.

I modsætning til vinyl og linoleum, er polyurethan gulve fri for fuger og samlinger, hvilket giver dem en betydelig slidstyrke og holdbarhed sammenlignet med deres forgængere.

Polyurethan fås i et bredt udvalg af farver og overflader, inklusive klar og pigmenteret, mat, satin eller en flot gloss finish.

Polyuretangulve, eller PU-gulve, er, ligesom epoxygulve, eftertragtede på grund af deres enestående evne til at håndtere belastning, store farveudvalg og ikke mindst rengøringsvenlighed.

Med den stigende popularitet af polyuretangulve, giver flere og flere afkald på de mere traditionelle valg, da egenskaberne ved polyuretan er svære at slå.

HVAD ER POLYURETAN?

Ligesom epoxy er polyuretan en type hærdeplast, men i dette tilfælde er det polyuretan, der fungerer som bindemiddel. I modsætning til epoxy er polyuretan mere fleksibel og har derfor nogle andre egenskaber. Her har vi to primære komponenter: polyuretan og en hærder. Et gulv lavet af polyuretan består af en base ”harpiks” og en hærder ”accelerator” som blandes i rette forhold og lægges ud som et fugefrit gulv. 

Materialet er en form for hærdeplast, som kan være enten 1- eller 2-komponent. I tilfældet med 2-komponent materialet, består det af en resin og en hærder, der, når de blandes sammen, reagerer og hærder til en solid plast. På den anden side hærder 1-komponentmaterialet ved eksponering for luft. 

Polyurethan findes i to typer baser: en UV-stabil (alifatisk) og en ikke-UV-stabil (aromatisk). De aromatiske baser er billigere og anvendes typisk som primer og belægning. Når der påføres en topcoat, er det altid en alifatisk polyurethan, der bruges for at beskytte hele systemet mod UV-lys. Dette sikrer, at gulvet bevarer sin farve og ser nyt og flot ud i lang tid. Udover dette er polyurethan også resistent over for forskellige kemikalier og tåler temperaturer op til 100 grader Celsius. 

Gulvbelægningen er nem at vedligeholde og rengøre, hvilket gør den yderst praktisk i brug.

HVAD ER FORDELENE VED POLYURETANGULV?

Et polyuretangulv kan fremstilles som enten en hård eller blød belægning. Den bløde variation anvendes ofte i områder som f.eks gangarealer eller rum, hvor der ønskes en kombination af et robust gulv, der er let at vedligeholde, byder på en behagelig gangkomfort og absorberer støj.

Sammenlignet med epoxygulve er polyuretan også mere modstandsdygtig over for skiftende temperaturer, idet den har en vis elasticitet.

Polyuretangulve er uden samlinger, ligesom epoxygulve, og dette bidrager væsentligt til deres lette rengøringsvenlighed. Herudover gør fleksibiliteten i polyuretan gør det muligt at lave revneoverbyggende gulvbelægninger.

Den bløde variant af polyuretan har en lyddæmpende virkning på op til 20 dB. Et trinlydsdæmpende polyuretangulv er derfor en ideel løsning til områder med intens gangtrafik.

De fleksible egenskaber af polyurethan gør det til en ideel løsning til gulve og vægge både indendørs og udendørs, såsom på altaner, parkeringshuse, som designgulve på træ- eller betongulve, samt i områder som sygehuse, daginstitutioner og private hjem.

Fælles for dem alle er, at de er fugefrie, slidstærke og vandtætte gulve.

mere om POLYURETAN

HVILKE OVERFLADER ER VELEGNET TIL POLYURETANGULVE?

Polyuretan bliver typisk lagt på et underlag af beton, men det kan også anvendes på forskellige typer undergulve som f.eks. træplader, klinker og lignende. Vores konsulenter kan hjælpe med at vurdere, om det underliggende gulv er egnet til påføring af polyuretanbelægning.

ER POLYURETAN FARLIGT?

Vores polyuretaner er opløsningsmiddelfri. Vores produkter er emissionsfri og der udvikles ikke farlige gasser før eller efter hærdning.

OVERSIGT OVER VORES BELÆGNINGER MED POLYURETAN

SG PU Screed – Det stærkeste fugefri gulv.

SG Polyuretan Komfort – En blød polyuretan belægning.

SG Polyuretan Komfort Plus – Ekstra trinlydsdæmpende gulvbelægning.

SG P-dæk – En revneoverbygende belægning til P-huse.

galleri

Se flere billeder af polyuretan gulve og bliv inspireret

Bliv ringet op af SG seest gulvteknik og få en uforpligtet samtale