Gulvtyper

Her kan du læse om vores fugefri gulvløsninger

Design, industri, institution - og meget mere

Polyuretangulve er alsidige og kan bruges både i private boliger og i kommercielle eller offentlige institutioner. Fabrikker, daginstitutioner og boligejere har alle opdaget de mange fordele, som denne miljøvenlige gulvtype tilbyder. Gulvene er velegnede både til indendørs og udendørs anvendelse, da de jo er vandtætte, slidstærke og modstandsdygtige over for rengøringsmidler. 

PU-GULVE BRUGES BL.A. TIL:

Køkkener
Gangarealer
Forretninger
Fitnesscentre
Sportshaller
Institutioner

industrigulve

Epoxygulve til let industri i to eller flere lag, der kan udføres med eller uden skridsikring, afhængigt af gulvets funktion. Bruges ofte til lagre, værksteder, fabrikker, garager, sterile miljøer m.m. Epoxygulve er modstandsdygtige overfor mange kemikalier og kan tåle belastning og slitage.

storkøkken

Typisk udført som Color Kvarts belægning, hvor det indfarvede sand blandes til ønsket udseende, udlagt med transparent epoxy som giver en meget rengøringsvenlig og slidstærk belægning.Kan udføres med forskellige grader af skridsikring efter behov.

andet

Epoxy kan også bruges som gulvmaling, vægmaling og som støvbinder. Mulighederne for at overfladebehandle et gulv med en diffusionsåben vandig epoxy, er en populær løsning i eks. kældre hvor der er risiko for opstigende fugt og behov for rengøringsvenlighed. Transparent epoxy bruges ofte som overfladebehandling af såkaldte New York’er gulve i beton eller flydemørtel.

fødevareindustri

Anvendes ofte i fødevareproduktioner hvor behovet for hyppig rengøring med højtryk, damp og kemikalier er stort. PU-Crete tåler store temperaturforskelle og kan klare både hård og tung trafik, samt stød og slag uden at gulvet bliver utæt.

super heavy duty

Anvendes ofte på skrotpladser hvor der modtages stålskråt, som aflæsses fra lastbiltrailer som vipper ladet og dumper metallet på belægningen. Benyttes ligeledes i værksteder der servicerer tungt maskineri til entreprenører og forsvaret. Belægningen kan tåle kørsel med bæltekøretøjer.

vaskehal

Da PU-Crete er sejelastisk, kan det anvendes, hvor der er risiko for store temperatursvingninger og i fugtige miljøer, ligesom det tåler industriel rengøring. Belægningen kan laves med forskellige grader af skridsikring og egner sig derfor glimrende til våde miljøer, hvor der stadig skal kunne færdes sikkert til fods. Ofte brugt i lastvognsvaskehaller, hvor der vaskes med højtryksrenser.

epoxy og polyuretan

Støvbinder ligger sig som et lag ovenpå betongulvet og giver et transparent, åndbart og beskyttende lag.

Oftest bruges denne støvbinder i lagerhaller, hvor man ønsker at forhindre støvet i at hvirvle rundt. Laves oftest som efterfølgende støvbinding af beton.

Støvbinder bruges hvor trafikken på betonen gør at der dannes støv, som så kan forurene eventuelle materialer, råvarer eller færdige komponenter. Støvbinding kan udføres i både Epoxy og Polyuretan.

baderum

Flakes bruges ofte i baderum hvor der ønskes en dekorativ overflade, som stadig er let at rengøre og vedligeholde. Typisk udføres baderum med materialet polyaspartic som ligner klar epoxy meget, men udmærker sig ved at have mange af de egenskaber som polyuretan har, bl.a. UV-stabilitet.

opgange

Ofte bruges flakes i opgange for at lave dekorative overflader der let repareres, typisk på vægge, hvor der jo ofte sker skader på overflader ved ind-/ud-flytninger.

Andet

I de senere år er man begyndt at renovere vinyl og linoleum med polyuretan-toplak. For at lette reparationer og efterfølgende vedligeholdelse, kaster man flakes i, som ligeledes kan være med til at camouflerer støv og snavs fra dagligdags brug.

Esd

Benyttes hvor der arbejdes med følsomt elektronisk udstyr eller hvor der forefindes letantændelige materialer. Et fugefrit ESD-gulv i enten epoxy eller polyuretan, kan bruge hvor kravene til gulvet i forvejen minder om det man bruger i industrien ellers og hvor et ledende gulv ligeledes er nødvendigt

antistatisk

Fugefri antistatiske gulve benyttes i mange forskellige industrier og miljøer, hvor den statiske elektricitet der opbygges ved gående og kørende trafik er uønsket. Det kan være i printer -og serverrum, rum med elektronisk måleudstyr, trykkerier m.m.

udstillingslokaler

Man har typisk set stentæpper i forskellige nuancer hos bilforhandlere. I dag bruges stentæpper i mange former for udstillingslokaler og showrooms, hvor man ønsker et naturligt udseende gulv, som spiller godt sammen med de ting man ønsker at udstille.

terassebelægninger

Stentæpper kan bruges som udendørs belægning og udmærker sig ved at vandet kan løbe mellem de små sten, uden at man behøver have fornemmelsen af et vådt underlag. Det kan give god mening på terrasser, reposer, trapper, gangstier og altaner, hvor man gerne vil kunne færdes uden at skulle træde i vand.

garager

Som ved terrasser er garager ofte udsat for vand. Det kan komme fra bildækkene eller en  regnvåd bil og dryppe ned på garagegulvet. Her kan det være en fordel med stentæppe, så man ikke skal træde ud i en lille vandpyt med pæne sko. Ligeledes giver et stentæppe en stilrent og alsidigt look, som gør at garagen også kan bruges som eks. gildesal.

Bliv ringet op af SG seest gulvteknik og få en uforpligtet samtale